Zaterdag 23 mei jl. vierde voetbalvereniging Eastermar haar 40-jarige bestaan. De hele dag waren er voor alle leden verscheidende activiteiten georganiseerd.

dsc_0756

Voor de jeugdleden was er een voetbalclinic onder professionele begeleiding van Veerkr88. Aan het einde van deze clinic ontvingen de deelnemers een diploma.

Voor de senioren was er een onderling toernooi georganiseerd. Bij deze wedstrijden ging het er sportief aan toe, wat niet wil zeggen dat er geen inzet was. Duidelijk was dat alle deelnemende teams voor de winst gingen.

De middag werd afgesloten door de wedstrijd van het 1e elftal tegen oud-SC Heerenveen. Iedereen had uitgekeken naar deze wedstrijd. De wedstrijd stond onder deskundige leiding van de scheidsrechters Wijbe Postma en Jan Brander en de grensrechters Albert Bakker en Sietze Dijkstra. Het werd al snel duidelijk dat beide teams er voor gingen, waardoor het een spannende wedstrijd werd. V.V. Eastermar zat er fel bovenop en wilde de kater van het niet promoveren van zich afspelen. Mede door deze felheid stond het al na 8 minuten 1-0 door een doelpunt van de topscoorder Kees Schotanus. Omdat SC Heerenveen niet wilde verliezen schakelden de spelers een tandje bij, waardoor de verdediging van Eastermar onder druk kwam te staan. Hierdoor werd het in de 11e minuut al 1-1 door Chris Angel. Beide teams bleven voor de volle winst gaan, waardoor er over en weer vele kansen ontstonden. Omdat de kansen in de 1e helft verder niet benut werden was dit de tussenstand en zochten de teams de kleedkamers op.

Na de rust gingen beide teams verder waar ze de 1e helft mee geëindigd waren, voetballen voor de winst. Na een snel genomen vrije trap in de 55e minuut scoorde Rienk Wind koelbloedig de 2-1 voor Eastermar. Omdat Eastermar niet doeltreffend genoeg was om voor de 3e keer te scoren, bleef het spannend. Over en weer ontstonden kansen. In de 76e minuut werd de defensie van Eastermar uitgespeeld door een individuele actie aan de linkerkant door Chris Angel. De voorzet kon niet goed worden verwerkt door de verdediging, waardoor Bert Hollander 2-2 kon scoren. Een paar minuten voor tijd werd de wedstrijd enkele minuten onderbroken om afscheid te nemen van Sipke de Jong en Mient van Kammen. Omdat Eastermar in de laatste minuten niet koelbloedig genoeg was om een enorme kans te verzilveren, bleef het gelijk. Gezien het wedstrijdverloop een terechte uitslag.

Na al deze sportieve activiteiten werd de dag feestelijk afgesloten met live muziek in de feesttent. Door het mooie weer bleven vele bezoekers op het terras van de muziek genieten. In de tent vertelde gelegenheidsspreker Wijbe Postma ons wat over de geschiedenis van V.V. Eastermar. Hierna kwamen de beentjes los en liep de dansvloer langzaam vol.

Door de inzet van alle vrijwilligers en door het mooie weer was het een geslaagde dag.