Bulthuis en zijn BM weer op de Burgumer Mar.

Bekijk het tijdschema voor het gehele weekend (PDF)

Op 14 en 15 juli organiseert watersportvereniging Tusken Mar en Leyen zeilwedstrijden met oude houten zeilboten.
De zeilboten zijn allemaal geregistreerd bij de Stichting Oud-Zeilend-Hout. Eén van de typen die meedoet is de BM-er. Een ontwerp uit 1928 van Hendrik Bulthuis uit Burgum. Deze, bijna honderd jaar oude, zeilbootjes en nog veel meer andere typen zijn in het weekend van 14- en 15 juli in Eastermar te bewonderen. Wij maken er een feestelijk geheel van, zowel op het water, als ook op de wal. De toegang en het meevaren op pramen of skûtsjes is gratis.

Voor meer informatie raadpleeg het Programma wedstrijden (pdf) of volg ons op facebook

Vrijdag 13 juli, watersportdag voor de kinderen uit groep 8 van de basisscholen.
Op deze dag laten wij leerlingen uit groep 7-8 van de basisscholen rondom de Burgumer Mar kennis maken met wedstrijdzeilen en met belangrijke regionale historie: watersport voor de gewone man. De Burgumer kapper Hendrik Bulthuis heeft aan de wieg hiervan gestaan met de ontwikkeling van de BM-er. De leerlingen leren op deze dag in Eastermar en op de Bulthuis-expositie in het Streekmuseum Burgum wat hier zo bijzonder aan was.

Programma basisscholen (pdf)
Klompkesilen

oudzeilendhout

Frysk

Watersportevenemint Oud zeilend hout Bulthuis en syn BM wer op de Burgumer Mar
Op 14 en 15 july organisearret WettersportferieningTusken Mar en Leyen silerij mei âlde houten sylskippen. De sylskippen binne allegearre beskreaun by de Stichting Oud-Zeilend-Hout. Ien fan de typen dy ' t meidocht, is de BM-er. In ûntwerp fan Burgumer Hindrik Bulthuis út 1928. No, hast hûndert jier letter, binne dizze âlde sylboatsjes en noch folle mear oare typen yn it wykein fan 14 en 15 july yn Eastermar te bewûnderjen. Wy meitsje der in feestlik gehiel fan, sawol op it wetter, mar ek op 'e wâl . De tagong en it meifarren op preamen of skûtsjes binne fergees .

Foar mear ynformaasje sjoch it Programma wedstrijden (pdf) of facebook
 
Op freed 13 july , Wettersportdei foar de bern fan groep 8 fan de basisskoallen
Op dizze dei litte wy bern út groep 7-8 fan de basisskoallen rûnom de Burgumer Mar yn 'e kunde komme mei wedstrydsilen en mei wichtige regionale skiednis: wettersport foar de gewoane man. De Burgumer kapper Hindrik Bulthuis hat oan de widze dêrfan stien mei de ûntwikkeling fan de BM-er. De bêrn leare op dizze dei yn Eastermar en op de Bulthuis-expositie yn it Streekmuseum Burgum wat hjir sa bysûnder oan wie.

Programma basisscholen (pdf)
Klompkesilen

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: