Contact bestuursleden
Het bestuur van dorpsbelang bestaat uit 5 leden die meestal voor 5 jaar zitting nemen in het bestuur. Het rooster van aftreden is zo vastgesteld dat er altijd sprake is van continuïteit en lopende zaken dus altijd zo goed mogelijk worden afgehandeld. Voor vragen of wensen kunt u rechtstreeks met één van de bestuursleden bellen of mailen.

 

Bestuurslid: Simon Bosma

Simon

Mijn naam is Simon Bosma. Sinds april 2023 ben ik aan het bestuur van Doarpsbelang toegevoegd. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeenten Noardeast-Fryslan en Dantumadiel. Een baan met veel afwisseling en diversiteit. De meeste Eastermarders weten mij vaak zo wel te vinden, maar heeft u vragen, neem gerust contact op.

 

Penningmeester: Sytse Faber

 

Bestuurslid:  Sjouke Meekma

Sjouke Meekma

Mijn naam is Sjouke Meekma. Ik woon samen met Martje en onze drie kinderen Niek, Iwan en Roan op de Lege Leane 6. Ik ben sinds het voorjaar 2021 algemeen bestuurslid voor het dorpsbelang.

In mijn werk ben ik actief als contractmanager voor de gemeente Noardeast-Fryslan en Dantumadiel in het sociaal domein. Dit betekent dat ik bezig ben met contracten voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, dagbesteding, trapliften, scootmobielen enz. In mijn vrije tijd zit ik graag op mijn racefiets of ik ben bezig in onze tuin.

 

Bestuurslid: Ilona Land

 

Bestuurslid Maikel van Dinther

Mezelf

Mijn naam is Maikel van Dinther en ik woon samen met mijn vrouw en zoon sinds 17 april 2024 in Eastermar. Ik ben sinds 16 april bestuurslid van het dorpsbelang.

De reden dat ik me had aangemeld als bestuurslid, is dat ik het belang van het dorp belangrijk vind en die van de inwoners. Daar wil ik samen met de andere bestuursleden voor inzetten. Op dit moment ben ik bezig met een opleiding tot rijinstructeur en wil ik me inzetten om anderen veilig op weg te helpen. Zelf had ik nooit gedacht om daar mijn beroep in te maken. Maar dit kwam mede door mijn ervaring om anderen te leren omgaan met grote bussen en hoe ik mijn vrouw heb geholpen qua advies over rijden. De rijinstructeur van mijn vrouw vroeg of ik ook rijinstructeur wou worden. Zo ben ik er ingerold om een opleiding te volgen.