Zoals jullie van ons gewend zijn, wordt het ook dit jaar een knaller met geweldige muziek, vele artiesten, acts en shows.

It nije barren

Waar het Easterbarren in de eerste jaren met name bezocht werd door publiek uit eigen dorp, door de jaren heen is het uitgegroeid tot een regio-bekend evenement met zo’n 5000 bezoekers. Om dit barren nog minstens 20 edities te kunnen organiseren willen we met het festival ook vooruit. Naast de veranderingen die we vorig jaar hebben geïntroduceerd (introductie muntensysteem, een nieuwe website, een nieuw logo plus  een bijbehorende huisstijl) gaan we dit jaar het feest nóg mooier maken met muziek op de vrijdagavond voorafgaand aan het Easterbarren. Een heuse pre-party, in samenwerking met 2 lokale bands!

Eastermar bruist van cultuur

Voor de 21e editie van het Easterbarren worden 10 podia opgetuigd. Er komen meer dan 25 groepen onderverdeeld in bands, solisten en artiesten die zang, dans en verschillende acts bij u zullen brengen. Zo is Folkert Wesseling er met zijn act Krekt wat. De opening zal verzorgd worden door Frisicana bestaande uit het troubadourstrio Gurbe Douwstra, Piter Wilkens en Marcel Smit. Corneum en Souw zullen spelen, evenals een verscheidenheid aan lokaal talent. Een kleine greep hieruit: Carla de Bruine, Compromise, Michiel en Pieter, 4-Aces Bluesband, Seispack. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen is er onder andere het Jeugdcircus Saranti, het Inkipinki poppentheater, maar ook de draaimolen en schmink.

Wanneer

De vuistregel is dat het Easterbarren plaatsvindt op de laatste zaterdag van augustus. Dit jaar is dat eenmalig anders; het zal namelijk plaatsvinden op vrijdag 1 en zaterdag 2 september.
De pre-party op vrijdag zal beginnen om 20.00 uur en duurt tot 24.00 uur.
Zaterdag starten we om 14.30 uur met de opening, waarna het festival om 15.00 uur losbarst. Vanaf 19.00 uur sluiten de verschillende podia en gaan we door op het hoofdpodium op het Breed tot 22.45 uur. We hebben er zin in, jullie hopelijk ook! Graag tot ziens op 1 en 2 september!

‘Jo komme dochs ek op it Easterbarren!?’

Groet,
Team Easterbarren

Easterbarren 2018 2

Easterbarren Plattegrond 2023 1024x724

PROGRAMMA WEB 1024x780

Oar doarps- en ferieningsnijs:
Ek nijsgjirrich: